«A MusicaLliure.cat els artistes comparteixen, senten i fan créixer la seva feina. És gratuït, legal i sense límits!»
Musicalliure.cat és un gran exemple de l’aposta pel copyleft. La plataforma Musicalliure.cat va nàixer arran un grup d’amics (com la revista musical Jenesaispop). Està subjecte a una llicència Creative Commons, el qual permet: copiar, distribuir i comunicar l’obra públicament, així com fer-ne obres derivades.
Els pilars de Musicalliure.cat són els següents:
1. Portal de descàrrega de música en català: els diversos autors que volen promocionar-se en aquest portal poden penjar la seua música i els oients tenen la possibilitat de valorar-los mitjançant comentaris i recomanacions, si són usuaris.
2. Eina de promoció d’autors: els autors troben molts avantatges al penjar la seua música en Musicalliure.cat. Tenint en compte que els circuits de difusió de música d’avui en dia són cada cop més difícils (publicitat, discogràfiques…), els grups de música en català agraixen un espai gratuït de promoció. Perquè Musicalliure.cat és:
–Gratuït: pots mostrar el artista que duus dins sense donar res a canvi.
–Lliure: Musicalliure.cat no demana un contracte d’exclusivitat.
–Dóna suport: Musicalliure.cat atorga allotjament per a la teua maqueta i promociona els teus concerts.
–Difon la teua música: les teues cançons seran escoltades i valorades pels usuaris d’aquesta web.
Tot el darrer basant-se en la feina de Dpop, de la que ja vam parlar fa un temps.
3. Mitjà d’ingressos indirectes per als autors: els autors poden poden promocionar-se penjant a Musicalliure.cat les dates del seus pròxims concerts a més d’enllaçar la web amb la seua tenda de marxandatge en línia.
4. Principis Musicalliure.cat:
–Per la cultura: Musicalliure.cat aposta per l’accés equitatiu a la cultura, per això intenta que el cost marginal de les còpies musicals tendisca a zero.
–Contra la violència: mai no acceptara a la seua web cap contingut que vulnere els Drets Humans o promocione la violència.
–Per la llibertat: el compromís principal de Musicalliure.cat és compartir, per això l’emissor pot difondre tot allò que vulga sota lallicència de programari lliure amb copyleft.
Des de DdRV recolzem aquest projecte perquè aposta per la música en català i promou el copyright flexible, perquè…compartir dóna gustet! (Com vegeu, no només som fans d’Spotify!).
Lluís Gendrau, editor d’Enderrock, impulsor de la iniciativa ‘vespres digitals’, el projecte Música Lliure que durant la primavera de 2006 va editar dos CDs col·lectius amb llicències Creative Commons.
Ke cracks akests de música lliure!
Vos aconsege pegar una miradeta a aquesta web:
http://www.radiopimienta.org/
és d’una radio lliure/comunitaria de la Orotava (Tenerife), per si algún dia vos serveix per a fer una entrada o simplement per conèixer un bon exemple de radio independent.
un bes perles!
Gràcies Eva! Ho tindré en compte per a la pròxima entrada!! 🙂 Que ja se m’estaven acabant les idees..
Andrea Torres.
Retroenllaç: Ràdios lliures per a una societat lliure « decibels de ràdios veïnes