top 5: imitacions/paròdies de música a la xarxa

Qui no ha vist mai més de 20 voltes un vídeo a YouTube? Qui ha pogut evitar la rialla veient les paròdies que s’emetien a finals dels 90 al a televisió (recordeu l’Informal!)?

Gràcies a la xarxa, ambdues coses s’han combinat els darrers anys per donar pas a una nova generació d’imitacions i de paròdies homemade, sense el suport de la indústria, que demostren l’alta creativitat dels internautes. Esperem no caure en desgràcia per a vosaltres per declarar-nos fans absoluts de les paròdies a YouTube (escolte la paraula freaks per allà?), però es lo que hay!

Ací va el nostre Top 5!!!

Nota: les autoparòdies no compten!

5 If I were a cat

Els gats sempre tenen molta gossera, el mateix sentiment que ens produeix l’escolta de If I were a boy de Beyoncé. Ens fa gràcia més que res pel títol de la imitació i perquè algun membre d’aquest bloc té com a guilty pleasure la visió compulsiva d’eixe fenomen internetià que són els lolcats.

Demanem disculpes a qui es puga sentir ofès per l’abús de paròdies d’aquesta cançó, però nosaltres no tenim la culpa que siga tan roïna i que es preste tant a fer-ne paròdies!

4 La pequeña Amy Winehouse

Abans de donar-li a play, advertim que el contingut del vídeo pot ofendre a algunes persones, però fem constar que la protagonista de la imitació de nooo-noooo-no Amy Winehouse n’ha fet més d’un i que els podreu trobar fàcilment a YouTube…

3 Outer space

Una altra cançó molt radiada (i sense qualitat aparent): Poker Face, de Lady Gaga. Una adaptació i un vídeo -amb efectes especials i tot!- prou treballats, amb una sèrie de momentazos: el teletransport à la Power Ranger de la suposada extraterrestre (1:03), una astronauta ballant al que sembla el Falcó mil·lenari de Star Wars (1:37) o l’aparició del robot (3:23) en són bon exemple.

2 Talk

El protagonista del vídeo, un xic que se sembla a la dels quereseres estudiant d’un institut nord-americà, es pren al peu de la lletra, encara que amb certa ironia, la lletra de la cançó de Coldplay. Tot i els moments avorrits, paga la pena pel que ocorre a partir del minut 1:43 (serà fan de Joe Satriani?)…

1 He wolf

Encumbrem aquest vídeo, per si algú encara no el coneixia, a l’olimpi de les millors imitacions d’artistes a la xarxa… És disgusting i awesome al mateix temps, és crític quant al tractament de la dona en la música mainstream (almenys per a mi) i és una imitació perfecta de tots els plànols i moviments del vídeo original de Shakira, que ja és per se un autèntic WTF. Gaudiu-lo!

Sí, sabem que estem començant a frivolitzar més del necessari…

4 comentaris

Filed under Xarxa i música

4 responses to “top 5: imitacions/paròdies de música a la xarxa

  1. beatrizdezuniga

    Molt bona l’entrada! La veritat és que hi ha imitacions fantàstiques a Youtube i considere que resulta una forma molt bona de gaudir de la creativitat de la gent que es dedica a fer a aquest tipus de paròdies.

  2. L’article està molt bé, sobretot per a adonar-te que hi ha gent “pa tancar!”.

  3. María Prieto Vicente

    Qué selección tan buena! A mí lo de los lolcats no sé porqué, pero no me hace mucha gracia y a la señorita mini-Winehouse ya la conocía, pero los otros, no tienen desperdicio. El de Talk es genial, lo de representar al pie de la letra lo que dicen las canciones daría para muchas, muchíisimas parodias. El de Lady Gaga está muy trabajado y la adaptación de la letra es estupenda. Y, finalmente, el de Shakira es espectacular y estoy de acuerdo contigo en que es crítico con el tratamiento de la mujer en la música comercial. Si nos ponen a Shakira contoneándose como una loca en una jaula, todos tan contentos, pero en cuanto el que se pone es un chico, la cosa ya se convierte en una parodia. Hay otro video similar de un grupo, cuyo nombre no recuerdo ahora, que imita a Rihanna en su video Umbrella (porque esta también hace bastante bien el idiota). Enhorabuena por el post!

  4. hachepunto

    He wolf es lo mejor de Youtube desde ‘Chusma que te mueres’.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s