Abans que res, volem aclarir que cap dels membres de Decibels de Ràdios Veïnes rep cap mena de subvenció per parlar d’Spotify al blog, malgrat el que puga semblar. Una vegada més, però, ens vegem obligats a fer-ho. I és que el programa amb el nom més guai del món (espotifai!) ha revolucionat la manera d’escoltar música arreu del món (arreu del món on la gent té ordinadors i Internet, és clar). És tanta la sensació que ha creat aquest software que no ha tardat en aparéixer a la xarxa tot un ecosistema de llocs web i eines relacionades amb ell, creats per desenvolupadors externs. Fem un repàs dels 10 serveis i aplicacions més importants:
10. Topsify.
Comencem la llista amb un lloc que fa una cosa tan senzilla com crear llistes de reproducció a partir dels rànquings oficials del Regne Unit, Estats Units i Suècia. Les llistes són actualitzades setmanalment amb totes les novetats. Els usuaris de Spotify poden subscriure’s a estes llistes i rebre els canvis automàticament. Fins i tot hi ha un widget per a poder compartir-les a un blog.
9. Your Spotify.
Tot i que l’anterior aplicació pot ser molt útil, la majoria d’usuaris prefereix elaborar les seues pròpies llistes. Com que Spotify no ofereix realment eines per a crear una comunitat entre els seus usuaris més enllà de compartir enllaços, des d’aquest lloc han pensat que ells se’n podrien encarregar. Per això, sota el lema share your taste donen l’oportunitat de compartir llistes de reproducció i ressaltar-ne les millors, amb enllaços directes al programa.
8. Xpandify.
Un altre servei amb la mateixa orientació que l’anterior. Xpandify permet trobar col·leccions interessants creades per altres usuaris mitjançant un sistema d’etiquetatge per gènere musical. També es fan llistes amb les col·leccions més populars i les més noves. Les llistes de reproducció poden ser comentades i puntuades, de manera que el lloc és prou interactiu.
7. SpotiChart.
Una de les aplicacions més curioses. Aquest servei intenta barrejar l’Spotify amb un altre experiment revolucionari, el Twitter. SpotiChart identifica en el sistema de micro blogging entrades que mencionen l’Spotify o inclouen algun tipus d’enllaç al programa. D’aquesta manera, complila mapes amb les cançons que tenen més tweets, els més populars dels quals poden ser enviats als teus seguidors de Twitter.
6. SpotifiTunes.
Aquest servei permet pujar el fitxer XML de la teua llibreria d’iTunes i rebre a canvi una llista dels teus artistes preferits a Spotify. Aquesta llista es guardarà en forma de URL que pot ser compartida amb els teus amics. Es poden fer també llistes amb discos i gèneres. Açò pot fer que els usuaris de iTunes canvien massivament a Spotify, com de fet està passant actualment.
Permet afegir un conjunt de discos que t’agrada escoltar i navegar per ells a través, per exemple, de les seues portades. Inclou enllaços per a reproduir-los. Les col·leccions es poden compartir o etiquetar utilitzant les teues pròpies paraules clau.
4. Spotify.fm.
Un més que necessari Spotify meets Last.fm. Si, per sort, gairebé des del principi es podia fer scrobbling al Last.fm de les cançons escoltades a l’Spotify, aquesta aplicació acosta encara més aquests dos serveis. Spotify.fm et permet introduir el teu nom d’usuari del Last per a obtindre una llista amb enllaços a les publicacions més recents dels teus artistes preferits, ordenats per la data en què es van donar d’alta a l’Spotify. També ofereix enllaços a artistes similars.
3. Fire Spot.
Es tracta d’un plugin per al navegador Firefox que extrau noms de pistes de les pàgines weby i les cerca al catàleg d’Spotify, inserint una xicoteta icona verda al costat de totes aquelles que poden ser reproduïdes. És a dir, transforma els enllaços a fitxers musicals de la xarxa en streams llestos per a ser escoltats.
2. Spotibot.
S’anuncia com your Spotify unofficial buddy i serveix per a trobar música que t’hauria d’agradar en el popular servei d’streaming. De nou estableix un vincle entre Spotify i Twitter, que funciona de la següent manera: et permet twittejar el nom dels teus artistes favorits i et torna la recomanació d’un artista similar en menys de 5 minuts. Els enllaços a Spotify han estat millorats pel desenvolupador, de manera que inclouen: títols, portades, descripcions i moltes altres dades que et permeten saber què estàs a punt d’escoltar.
1. Spotify Hunted.
Aquesta aplicació és capaç de trobar les 99 cançons més escoltades fent servir l’Spotify. Les cançons es presenten en el seu propi format patentat, on cada entrada és un enllaç directe a una cançó en el programa. Algunes opcions com l’establiment de filtres per als nous artistes o l’ordre de les col·leccions fan que aquest lloc supere les pròpies llistes de popularitat que es poden trobar a l’Spotify.
Com podeu veure, hi ha una gran varietat on poder triar! Senyal de la importància que està cobrant el servei d’streaming a la xarxa, esperem que dure i el puguem gaudir per molt de temps més. I ara, vos propose un joc: moltes vegades apareix la paraula Spotify en aquesta entrada? No se us plena la boca al dir-ho? Spotify, Spotify, Spotify!
Per al moltíssim que l’utilitze, no tenia ni idea de tot açò! Em fa especialment l’Spotify.fm (last.fm forever!), perquè no sempre hi ha temps per estar navegant hores pel last a veure què hi ha de nou, i també l’Spotify Chart sembla molt últil per a descobrir música nova, que sempre va bé! Molt últil i molt interessant l’entrada, de veritat: bon treball!
Jo, usuaria recent d’Spotify, però enganxada a les comodidats que ofereix, tampoc coneixia els serveis dels que parleu, així que en tindre un ratet esbrinaré de què tracten!
M’ha agradat l’inici de l’entrada, encara que jo crec que algun regalet vos farien si sabessin la promoció que els feu xDD
Remei Calabuig
Retroenllaç: Vevo: un fracàs per anticipat? « decibels de ràdios veïnes
Retroenllaç: Confirmat: hi ha vida més enllà d’Spotify « decibels de ràdios veïnes
Nice post. thanks for sharing. keep a many information,mIRC 7.52 Crack