Vols descobrir nous horitzons musicals? Cansat de saturar els gb del teu ordinador? No és possible que encara descarregues música de l’Emule o de l’Ares si podries ser usuari de Last. fm
Aquesta plataforma en línia per a escoltar música segueix un patró molt simple: escolleixes aqueix grup que més t’agrade i el programa et recomana grups de trets similars al que escoltes. El programa avalua el que és possible que et satisfaga i si no és del teu gust es llança cap a una altra recomanació. Last.fm és una revolució musical ja que ja no te tindràs que preocupar de tot el pes que abans ocupaven les teues descàrregues musicals a l’ordinador. El programa és suficientment intel·ligent per a avaluar els teus gustos musicals i si veu que quelcom no t’ha agradat, no tornarà a recomanar-te alguna cosa similar.
La creació de la teua pròpia emissora és possible i, a més, sense cap filtre polític, comercial o social. Seria el que s’anomena “economia de la llarga cua”. A banda, Last.fm funciona també com a xarxa social, ja que, segons quins gustos musicals tingues, tindràs major o menor compatibilitat musical amb la resta d’usuaris. S’ha de tenir en compte que fa un temps no podies posar-te a indigar sobre nous grups dels teus gustos musicals ja que un CD podia costar-te més de mil pessetes. Ara ja no tenim aquest problema amb xarxes socials com aquesta que, a més, et permeten contactar amb amics de preferències musicals paregudes a les teues. Per una altra banda, es pot veure què estan escoltant els teus amics a tothora, ademés de poder consultar les teues llistes d’artistes i de cançons més escoltades, fer recomanacions als amics, crear grups… Així doncs, Last.fm és també una xarxa social.
L’únic problema que trobem amb Last.fm és que una vegada et registres com a usuari, al sentir 30 cançons amb l’emissora, has de pagar 3 € al mes. Però aquest problema té una simple solució: si empres l’Spotify i actives l’scrobbling de Last.fm amb el teu usuari i contrasenya, es memoritzarà en Last.fm tot allò que escoltes amb Spotify. A més a més, mitjançant l’scrobbler de Last.fm també podràs passar qualsevol cançó reproduïda des del reproductor de Windows Media, l’iTunes, el Winamp o qualsevol altre software paregut del teu PC. Per als usuaris de Linux, l’alternativa a l’scrobbler és el programa XMMS, que permet la instal·lació d’un plugin amb la mateixa funció que l’scrobbler oficial de Last.fm.
Proveu-lo si no ho haveu fet encara!
Last.fm és una bona alternativa per a crear el teu propi espai de música. Personalment l’he utilitzat en alguna ocasió i s’ha acostat bastant als meus gustos musicals.
A través de les vostres entrades esteu fent una tasca de divulgació musical genial de la que en sóc una gran beneficiada!xD
Remei Calabuig
Last.fm és genial! Un dels meus llocs favorits de la xarxa. Gràcies a les seues emissores he descobert grups i artistes que m’encanten, i a més allà hi ha un munt d’informació sobre ells: les discografies senceres, la biografia, els seus pròxims concerts (açò és particularment útil, sobretot si no estàs puesto en el tema, com és el meu cas)… És un lloc molt entretingut i molts interessant, i a mi el tema dels scrobblings em fa molt de comboi, hehehe… Jo també recomane a tot el món que es done una volteta per allà, segur que els fa gràcia 😉
La veritat és que he escoltat parlar molt bé de Last.fm. Jo mai l’he utilitzat però prompte ho faré perquè confie en la vostra opinió;)
A més, després d’haver llegit l’entrada, allò de tenir la teua “pròpia emisora” i el fet de què el propi programa et recomane altres cantants propers als teus gustos musicals, m’agrada! Estic segura que serà una molt bona manera de conèixer grups i cantants fins al moment desconeguts per a mi!
Em sembla genial per als ususaris d’internet que hi hagen llocs com aquest. Vaig poder utilitzar el servici d’aquesta pàgina durant uns mesos (fins que es va esgotar el temps de proba) i la veritat és que vaig aprendre molt sobre música. A més dels grups i cantants que ja coneixes, les llistes de reproduccions et permeten escoltar grups amb música semblant a la que a tu t’ agrada. És molt interessant.
Retroenllaç: Vevo: un fracàs per anticipat? « decibels de ràdios veïnes