iCat.fm, una nova radiofòrmula

iCat.fm és una emissora de ràdio que té com a eix central la cultura tradicional i vertebra la divulgació de música de tots els racons del planeta.  Emet en analògic i per Internet en aquesta adreça. L’emissora, pertanyent a la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals  (CCMA) va nàixer el 22 d’abril de 2006 i va substituir l’antiga estació Catalunya Cultura

Actualment, consta de cinc canals musicals online: TotCat, que emet música exclusivament en català; iCatjazz, canal de jazz per excel·lència; MusiCatles, que vos traslladarà a les músiques de les cultures del món; Mediterràdio, que emet música de països mediterranis i a Xahrazad es recullen les millors veus femenines. A més a més, iCat.fm compta amb un arxiu que et permet saber què acaba de sonar a l’emissora. Per una altra banda, ofereix eines de comunicació perquè els radiooients tinguen la possibilitat de participar en directe a través d’ enquestes, fòrums, xats, concursos, etc. Entre altres serveis que ofereix aquesta innovadora plataforma de ràdio destaquen:  l’arxiu web, iCat a la Wii (connectant des de http://wii.icatfm.cat/) i la possibilitat de cercar intèrprets i les lletres de les seues cançons.

Entre els seus múltiples programes, destaquem: Cabaret elèctric amb Txell Bonet, magacín amb entrevistes, música i opinió que desvetlla perfils de personatges especials; Delicatessen, un programa musical on Albert Puig comparteix amb tu aquelles cançons que et marcaran de per vida; Independents, adreçat a aquells que volen descobrir nous intèrprets, farts de les línies musicals convencionals,  i Discòlic, de la mà del que diu ser “un discòlic diletant”, Mingus B. Formentor. Tots ells estan disponibles en podcast des de la mateixa web d’iCat.fm.

iCat fm és un nou concepte d’emissora musical que integra ràdio i Internet. Aquesta fòrmula innovadora d’escoltar música és molt útil per als seus usuaris ja que permet visualitzar el que se sent i el que s’està emetent en els altres programes de la ràdio. En definitiva, la proposta d’iCat.fm fuig del que clàssicament s’ha entés com a música i aposta per la qualitat musical. Els seus artífixes han dut a terme una eficaç divulgació d’artistes desconeguts i de la música en català (que assoleix un 30% de les emissions).

iCat fm va encarregar a Bruno Oro la campanya publicitària de l’emissora em les temporades 06-07 i 07-08. Us deixem un divertit anunci de la temporada 07-08, en el que també participa Clara Segura:

Via: Comentaris… gràcies!

3 comentaris

Filed under Xarxa i música

3 responses to “iCat.fm, una nova radiofòrmula

  1. Jau

    Enhorabona pel bloc cracks! Una bona faena, com tot el que porta la vostra marca. L’agregue als meus favorite!

  2. Una cosa que no m’ha quedat clara: al cotxe, quina freqüència he de posar per sentir-la?

    M’agrada el bloc, a vore si trobe més cadenes que estiguen bé!!!

  3. A València, se sent al 87.5 de l’fm. El problema és que crec que hi ha algunes ràdios de cotxe que es queden al 88.0 i no et deixen baixar més… prova-ho i conta’ns-ho!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s